Image icon
6400, Димитровград, бул. “Г. С. Раковски” № 15
Image icon
+35939168203
Image icon
+35939166698
Image icon
obshtina@dimitrovgrad.bg
Image icon
https://www.dimitrovgrad.bg/bg/kontakti

Image icon
КМЕТ НА ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД
Иво Димов
Image icon
АДРЕС
Димитровград, Бул. „Г. С. Раковски“ 15, 6400
Image icon
СТАЯ №
41
Image icon
ТЕЛЕФОН
+35939168203
Image icon
ПРИЕМЕН ДЕН
Четвъртък 14.00-16.00 ч., стая № 12
Image icon
ЕЛЕКТРОННА ПОЩА
kmet@dimitrovgrad.bg
Image icon
ЕЛЕКТРОННА ПОЩА ЗА МНЕНИЯ, СИГНАЛИ, КОРУПЦИЯ, ПОХВАЛИ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ
signal@dimitrovgrad.bg / kmet@dimitrovgrad.bg
Image icon
*Записване за приемен ден - Общински център за информация и услуги на гражданите, гише №1 Деловодство или на телефон 0391/ 68 214. Регистрация за приемния ден може да направите и електронно на следния адрес: https://www.dimitrovgrad.bg/bg/registratsiya-za-priem-na-grazhdanite-ot-kmeta

Image icon
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДИМИТРОВГРАД
Гергана Стефанова Кръстева
Image icon
АДРЕС
Димитровград, Бул. „Г. С. Раковски“ 15, 6400
Image icon
СТАЯ №
55
Image icon
ТЕЛЕФОН
+35939168210
Image icon
ЕЛЕКТРОННА ПОЩА
predsedatel@dimitrovgrad.bg / obs@dimitrovgrad.bg
Image icon
РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД
Последен четвъртък на месеца
Image icon
ПРЕДСТОЯЩО В ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДИМИТРОВГРАД
Image icon
ВИДЕО АРХИВ НА СЕСИИ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДИМИТРОВГРАД
Image icon
НАРЕДБИ И ПРАВИЛНИЦИ

Община Димитровград е разположена в Тракийската низина по поречието на река Марица. Общината е търговски, промишлен и транспортен център в Южна България. Магистрала Марица свързва града с Истанбул. Магистрала Тракия е връзката на региона с индустриалните зони на Пловдив и София на запад, както и с пристанището на Бургас на изток. Добре развитата пътна мрежа в общината създава добра свързаност за логистични дейности и ежедневно пътуване. Димитровград е част от товарния жп коридор, който свързва пристанищата на Северно море с Егейско и Черно море, като тръгва от Бремерхавен в Германия и минава през Чехия, Словакия, Австрия и Унгария, с едно разклонение към Румъния и друго през България до Солун в Гърция.

Географското местоположение на Общината и природни ресурси обуславят развитието на селското стопанство, текстилната и хранително-вкусовата промишленост, химическата промишленост, машиностроенето, енергийната промишленост и търговията. Димитровград е на едно от първите места сред общините по обем чуждестранни инвестиции.

Регионът се отличава с постоянно нарастващ коефициент на заетост от 64.3%, доближавайки средните за ЕС стойности от 67.7%.

Младите хора в региона имат достъп и до широк набор от неформални обучителни програми и курсове. През 2018 г. Димитровград за втора поредна година беше домакин на курса по основи на програмирането на SoftUni. Startup Factory Хасково предоставя неформални обучителни програми за млади предприемачи.

Градът разполага с добре развита социална инфраструктура, модернизирани детски градини и ясли, училища и медицински центрове. По-голямата част от тях са достъпни от всяка една точка в общината до 15-20 минути.