ОБЩИНА ХАСКОВО

Хасково се побратими с Четвърти район на Виена

На 26.05.2009г. Община Хасково подписа споразумение за побратимяване, сътрудничество и приятелство с Четвърти район на Виена – Вийден. Споразумението беше подписано на официална церемония в Българското посолство в Австрия. Документът беше подписан от Председателя на ОбС Хасково – г-н Делян Делчев и кметът на Вийден – г-жа Сузане Райхард. Двете общини ще си сътрудничат в сферата на културата, образованието, спорта, икономиката, туризма и опазването на околната среда.

Очаква се до края на годината официална делегация от побратимената община да посети Хасково и да бъдат обсъдени по-конкретни съвместни проекти.

Инвсетиционните възможности на Област Хасково бяха представени в Австрия

На 26 май 2009г. във Виена, Австрия се състоя форум за представяне на инвестиционните възможности от Област Хасково. Във форума взе участие делегация от региона ръководена от областния управител на Област Хасково г-жа Райна Йовчева. В делегацията участваха кметовете на общините Димитровград – г-н Димитров и Харманли – г-н Лисков, Председателя на ОбС Хасково – г-н Делчев, Заместник кмета на Хасково – г-жа Станева, Изпълнителния директор на РСО „Марица“ – г-жа Атанасова, представители на фирми от региона и експерти от общините.

По време на форума г-жа Йовчева представи Хасково като регион на две граници със сериозни възможности за инвеститорите. Потенциалът на Община Хасково беше представен от г-жа Нели Станева, която коментира като най-сериозни предложения на Община Хасково пред инвеститорите, сградата на хирургическия блок в Хасково и пречиствателната станция за питейна вода от язовир Тракиец. Проявен беше интерес и към двете инвестиционни предложения и предстоят по-конкретни преговори с инвеститорите. Г-н Димитров и г-н Лисков представиха възможностите за инвестиране в Общините Димитровград и Харманли и предоставиха на инвеститорите конкретна информация за сферите, в които може да се работи и подкрепата, която може да им бъде оказана от общинското ръководство.

По време на форума регион Хасково беше представен и като атрактивна туристическа дестинация на специално подготвен от Община Хасково презентационен щанд.